Sparekassen Danmark, Viborg

Ny afdelingsdirektør i Viborg

Torben Bloch-Nielsen er pr. 1. august 2024 tiltrådt som ny afdelingsdirektør for privatkundeafdelingen i sparekassens afdeling i Viborg.

Hverken Viborg eller Sparekassen Danmark er en ubekendt størrelse for den 57-årige afdelingsdirektør. Torben Bloch-Nielsen har nemlig været en værdsat del af Sparekassen Danmark i snart ti år, hvoraf de sidste fem år har været som afdelingsdirektør for sparekassens afdeling i Suldrup.

Med over 30 års erfaring fra den finansielle sektor ser Torben Bloch-Nielsen frem til at styrke sparekassens tilstedeværelse i Viborg. En by, han allerede kender godt og finder spændende:

“Viborg har lidt af det hele – både en dejlig natur og samtidig alt det, en storby har at byde på. Jeg glæder mig til at være en del af det lokale miljø og til at bidrage til byens udvikling,” siger han.

Større lokaler, flere muligheder


I december 2023 flyttede sparekassens Viborg-afdeling fra Vestergade og ind i den historiske bygning på Hjultorvet, der tidligere husede Viborg Museum.

Udover en privatkundeafdeling rummer sparekassens nye lokaler også en erhvervsafdeling, som ledes af afdelingsdirektør Dennis Sloth-Pallesen.

Tilsammen beskæftiger de to afdelinger 19 medarbejdere, men det er planen, at de nye, større lokaler skal huse endnu flere medarbejdere på sigt.

Torben Bloch-Nielsen ser frem til at bringe sin erfaring og drivkraft til Viborg-afdelingen og ser en spændende mulighed i at videreudvikle og styrke sparekassens tilstedeværelse i området:

“Jeg er passioneret omkring at se noget vokse og udvikle sig. En vækst i forretningen betyder nemlig, at vi kan bidrage endnu mere til lokalsamfundene og skabe endnu flere lokale arbejdspladser,” siger han.


Torben Bloch-NielsenMed over 30 års erfaring fra den finansielle sektor ser Torben Bloch-Nielsen frem til at styrke sparekassens tilstedeværelse i Viborg.


Den bedste opgave, man kan få


En central del af Sparekassen Danmarks DNA er at give tilbage til lokalsamfundene. 40 % af sparekassens garantkapital ejes nemlig af Sparekassen Danmark Fondene, som støtter velgørende formål i lokalsamfundene med de penge, de modtager i garantrente.

Torben Bloch-Nielsen er særligt glad for denne del af arbejdet, når han med jævne mellemrum er ude at dele penge ud på vegne af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, som blandt andet støtter lokale foreninger i Viborg:

“At få lov at være 'julemand' og støtte lokale ildsjæle er næsten den bedste opgave, man kan få. Det er afgørende for, at vores lokale foreninger kan overleve og fortsætte deres vigtige arbejde.”

Privat lever Torben sammen med Mette, der også arbejder i Sparekassen Danmark. Parret har fire sammenbragte børn, hvoraf én stadig bor hjemme i familiens hus i Farsø. I fritiden nyder Torben at spille golf og at tilbringe tid med familien.